Powered By Blogger

marți, 23 aprilie 2013

Tort cu crema de ciocolata












Dr.Oetker imi sare in ajutor in orice imprejurare,cum pregatesc o prajitura,un tort,o crema,o conserva este imposibil sa n-am ca ingredient, cel putin un produs Dr. Oetker !
  Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa - Marea campanie nationala de primavara Dr, Oetker ,am primit invitatia  si apoi ingredientele pentru a pregati o reteta marca Dr. Oetker .
Azi 23 aprilie il sarbatorim pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ,iar acest tort este ideal sa-l savuram cu cei dragi .
                                       
         
timp de preparare: cca 35 '
timp de coacere :   cca 15'
cuptor electric :     200 C
cuptor cu aer cald: 180 C
cuptor cu gaz : treapta 4

Ingrediente:

Aluat:
400 g aluat foietaj
o lingura rasa de zahar pudra

Crema:
10 buc,piscoturi de sampanie
doua plicuri Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr.Oetker
500 ml lapte
6 linguri rase cu zahar pudra

Pentru insiropare piscoturi:
150 ml lapte
o lingurita Esenta de cafea Dr. Oetker

Pentru decorare:
cacao
ciocolata amaruie

Pregatire:

Blat:
Avem nevoie de o forma de tort rotunda cu perete detasabil ,avand diametrul de 26 cm si o tava de cuptor.
Aluatul foietaj de lasa la decongelat 10-15 minute,apoi din el se decupeaza un cerc cu acelasi diametru ca al formei de tort.
Se aseaza foaia pe tava de copt,se inteapa cu furculita ,se pudreaza cu zahar pudra si se introduce la cuptor cca 15 minute.
Restul de aluat se taie bucatele cu ajutorul formelor pentru decupat biscuiti si se coc separat in tava,pudrate cu zahar pudra..
Dupa coacere,blatul si decupajele de aluat se racesc.

Crema:
Mixam 2-3 minute la turatie mica peste laptele rece ,continutul celor doua plicuri Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr.Oetker si zaharul pudra,apoi mixam alte 3 minute la turatie mare astfel incat crema se va ingrosa vizibil.
Pana la momentul asamblarii tortului tinem crema la rece.

Asamblare :
Asezam blatul pe fundul formei de tort si il ungem cu un start subtire de crema.
Piscoturile se inmoaie unul cate unul ,in laptele amestecat cu esenta de cafea si se aseaza impreuna cu crema pentru prajituri in straturi alternative ,ultimul strat fiind crema de ciocolata.
Decupajele de foietaj se aseza deasupra cremei in diferite pozitii,apasandu-le usor ca sa patrunda in crema.
Tortul se tine la rece 3-4 ore,apoi se poate scoate usor peretele detasabil al formei si tortul se poate transfera pe platou.
Deasupra tortului pudram usor cu cacao si razuim ciocolata .
Savurati cu placere !

Nu uitati ,cu ajutorul  produselor  Dr. Oetker ,puteti castiga marele premiu -30.000 lei pentru innoirea intregii case sau zilnic- 1000 lei pentru achizitionarea electrocasnicelor.
Trimite in perioada 1 martie – 15 mai 2013 numarul bonului fiscal, care atesta achizitia a 5 ingrediente pentru prajituri sau decoruri de la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe www.dr.oetker.ro si cu siguranta te poti numara printre castigatori!






Niciun comentariu: