miercuri, 13 iunie 2012

Mancare de castraveti cu carne de porc






Pregatind rafturile camarei ,pentru noile borcane si borcanase cu dulceturi si muraturi,am descoperit cu uimire un borcan cu castraveti murati pus la pastrat toamna . Initial m-am gandit sa-i servesc ( castravetii ) cu o friptura la gratar,totusi o mancarica de castraveti era mai binevenita.

Ingrediente:

600 g pulpa de porc
8 castraveti murati
200 g rosii decojite intregi ( conserva )
o ceapa
50 ml vin alb sec
300 ml apa
3 linguri de ulei
2 catei usturoi
marar verde
sare
piper macinat

Pregatire:

Se taie carnea bucati potrivite.
Ceapa se curata si se taie marunt,iar rosiile decojite,castravetii si usturoiul se taie felii.
Intr-o craticioara rumenim bucatelele de carne 2-3 minute , rasucindu-le pe toate fetele,apoi adaugam ceapa taiata marunt si continuam calirea alte 2-3 minute.
Stingem cu apa,adaugam castravetii si lasam sa fiarba 30 de minute.
Cand carnea si castravetii s-au patruns,adaugam rosiile,vinul si usturoiul.
Condimentam cu sare si piper,dupa gust si lasam sa fiarba 10 minute.
Servim mancarea calda ,presarata cu marar verde taiat fin .
Savurati cu placere!





Niciun comentariu: