luni, 4 iunie 2012

Dovlecei umpluti cu carne




Ce poate fi mai bun in afara de sarmalutele in foi de vita ? Ati ghicit ..dovlecei umpluti .
Am umblat prin piata Obor,dupa cativa dovlecei micuti ,cat sa umplu o craticioara !

Ingrediente:

15 dovlecei baby
600 g carne porc tocata
70 g orez
4 fire ceapa verde
o lingura pasta de tomate
o legatura marar verde
o legatura patrunjel verde
o lingura faina
1 rosie
100 ml ulei
piper macinat
boabe de piper
cimbru
sare

Pregatire:
Spalam legumele si verdeata bine.
Dovleceilor le taiem capetele si ii golim de mijlocul carnos,cu lingurita sau cu o ustensila adecvata.
Ceapa o taiem marunt si o calim 5 minute ,apoi adaugam orezul si o cescuta de apa .
Lasam sa fiarba 10 minute,apoi racim.
Intr-un vas amestecam carnea tocata cu orezul calit cu ceapa si patrunjelul taiat fin,dam gust cu sare si piper macinat.
Luam dovleceii si ii umplem cu acest amestec,apoi ii pudram la capete cu putina faina.
Intr-o craticioara calim pasta de tomate si o stingem cu o cana de apa.
Asezam frumos dovleceii in craticioara,atenti sa nu ne frigem la degete,taiem o rosie felii si ornam dovleceii.
Acoperim craticioara cu capac si lasam sa fiarba 40 de minute,adaugand in caz de nevoie putina apa.
Presaram cu putina sare si adaugam cateva boabe de piper si cimbru.
Putem introduce dovleceii la cuptor pentru 10 minute.
Se servesc cu smantana ,presarati cu marar verde tocat fin.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: