Powered By Blogger

luni, 9 iulie 2012

Dulceata de cirese


Nu exista persoana ,caruia sa nu-i placa clatitele,eu recunosc ca imi plac indiferent de umplutura continuta : dulce sau sarata!
Mi-aduc aminte de coacerea primelor clatite, prima clatita a fost aruncata pe aragaz,a doua clatita s-a regasit pe jos,iar a treia clatita si-a avut traseul in chiuveta !
Anii au trecut ,iar manuirea tigaii s-a cam perfectionat ,insa mai am probleme cu aluatul,din cand in cand se mai prinde de tigaie si trebuie sa folosesc o spatula in manevrarea clatitei.

Am descoperit o mare surpriza , cei de la GatesteSanatos.ro. in cadrul campaniei "Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate!" ne invita sa testam calitatea germana a tigailor marca Fissler.
Adica ei ne dau tigaile ,noi pregatim clatitele !
 Super !
Despre aceasta campanie puteti citi aici si o puteti pune in aplicare numai daca sunteti blogger !
Succes!

Clatitele pregatite cu ajutorul tigaii marca Fissler , pot fi umplute cu delicioasa
                                                               
                                                       Dulceata de cirese !






Ingrediente:
per 1 kg de cirese:
800 g zahar tos
sucul de la o lamaie

Pregatire:
In primul rand ,la pregatirea dulceturilor este bine sa folosim ustensile numai pentru acest lucru,adica nu folosim o lingura de lemn care a fost utilizata si la pregatirea unor mancaruri!
In cazul in care nu dispunem de un aparat special de scos samburii,le scoatem samburii cu o agrafa sau cu un ac de siguranta ,bineinteles aceastea vor fi noi !

Ciresele le spalam bine si le rupem coditele.
Punem ciresele intr-un vas adanc si presaram peste ele zaharul tos,apoi le lasam 2-3 ore sa-si lase sucul.
Dupa ce si-au lasat sucul,le transferam intr-o craticioara si le punem pe foc mediu,amestecand din cand in cand.
Indicat ar fi sa dispunem de o caramida sau o tabla groasa si sa o asezam sub craticioara,asa vom fi siguri ca nu avem surprize si dulceata se va prinde de fundul craticioarei .
In timpul fierberii,dulceata va face putina spuma,pe care o vom colecta de cate ori e nevoie.
Fierberea va dura in jur de o ora,in acest timp,dulceata se va ingrosa.
Putem face testul,luand o lingurita cu dulceata si asezand-o pe o farfurie ,ea va fi ferma si nu se va intinde pe suprafata farfuriei sau facand alt test mai usor,intr-un pahar cu apa rece picuram putin sos din dulceata,iar gand e gata dulceata picaturile care curg spre fundul paharului sunt ca niste bilute,nu se imprastie in apa.
Borcanelele vor fi sterilizate si uscate,iar cand dulceata este gata,o vom pune in borcanele cu ajutorul unui polonic mai mic,iar borcanul care se umple va fi usor inclinat pentru ca aerul sa iasa afara si dulceata sa umple perfect interiorul borcanului.
Capacul fiecarui borcan se va inchide etans,iar borcanele le vom intoarce cu gura in jos pentru 2-3 ore,apoi le intoarcem si dupa racirea completa,le vom depozita in camara sau beci .
Savurati cu placere!






Niciun comentariu: