luni, 6 august 2012

Pasta de ardei iute







Ingrediente:

2 kg ardei iuti rosii
7-8 buc.ardei gras rosu
3 cepe
200 ml ulei
o lingurita piper boabe
o lingura amestec legume uscate Fucks (morcov,telina,ceapa,ardei gras verde)
doua linguri sare
doua linguri apa

Pregatire:

Ardeiul iute si ardeiul gras se coc in cuptor,apoi se lasa la racit fara a li se da coaja jos.
Dupa ce s-au racit se taie si se paseaza si impreuna se paseaza in blender.
Intr-o craticioara cu fundul dublu, se caleste in ulei ceapa taiata marunt, pana devine transparenta,adaugam legumele uscate Fucks,piperul boabe si doua linguri de apa. Fierbem pe foc pana dispare apa,iar legumele uscate s-au inmuiat.
Pasta de ardei si sarea le adaugam in craticioara si lasam sa fiarba impreuna 20 de minute,amestecand cu o lingura sa nu avem vreo surpriza oricat de dublat ar fi fundul craticioarei !
Pregatim borcanelele ( 6 buc x 400 g)  spalandu-le si uscandu-le bine,iar apoi cu ajutorul unui polonic turnam pasta de ardei in borcane.
Asezam borcanelele pe o tavita si dam la cuptorul incins 20 de minute,apoi le sigilam cu capacul aferent.
Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.
Pentru condimentarea unui fel de mancare,a unor paste sau pizza este nevoie de maxim una-doua lingurite de pasta de ardei . Va garantez ca e iute ,hihihi !
Savurati cu placere!




Niciun comentariu: