joi, 5 iulie 2012

Escalop cu sos de rosii si ciuperci









Ingrediente:

600 g file de porc
2-3  linguri faina
sare
piper macinat
oregano uscat

Pentru sos:

400 g rosii intregi (conserva  )
300 g ciuperci feliate (conserva )
2-3 catei usturoi
200 ml supa de pui
50 ml vin rosu
o lingura de unt
4 linguri de ulei
sare
paprika
piper macinat
oregano uscat
frunze de busuioc

Pregatire:

Carnea se taie felii si se bate usor cu ciocanul de snitele.
Presaram bucatile de carne cu sare,piper si oregano ,apoi le tavalim prin faina.
Dupa ce le-am impregnat cu faina,le prajim pe ambele parti in ulei  fara a le rumeni.
Dupa prajire,scoatem carnea si o pastram calda pe o farfurie, asezata deasura unui vas cu apa fierbinte.
Intr-o tigaie topim lingura de unt si apoi adaugam usturoiul taiat felii.
Adaugam supa de pui, vinul si rosiile pasate cu blenderul,dam gust cu sare, piper,paprika si oregano.
Adaugam feliile de carne si ciupercile si fierbem pana sosul capata consistenta.
Se serveste cald, ornat cu frunze de busuioc.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: