Powered By Blogger

duminică, 12 mai 2013

Drob de curcan cu leurda







O descoperire recenta pentru mine a fost leurda ,chiar nu stiu carui fapt am tot ocolit aceasta planta numita popular usturoi salbatic.
Are un gust picant,aromat si este delicioasa atat gatita,cat si in stare cruda in salate .
Draga leurda sa te pazesti,a mea esti !

Ingrediente:

1,200 kg aripi superioare de curcan Penes Curcanul
100 g prosciutto
doua legaturi ceapa verde
 o legatura leurda
 o legatura patrunjel
3 oua crude
4 oua fierte tari
sare
piper macinat
chili


Pregatire:

Aripile se spala bine si se fierb 30 de minute intr-o cratita cu apa ,cat sa le acopere si eliminam spuma cand e cazul.
Dupa ce au fiert aripile de curcan, adunam carnea de pe oase. Raman cca 700 g carne,pe care o tocam lejer cu cutitul sau o dam prin masina de tocat.
Leurda ,ceapa si patrunjelul se spala si se taie nu prea marunt.
Intr-un vas incapator ,amestecam carnea ,verdeata si ouale crude batute,dam gust cu sare si piper si putin chili.
Ungem o forma de chec cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt ,intindem feliile de prosciutto pe fundul si peretii formei .
Cu o lingura ,intindem o parte din compozitia de drob peste feliile de prosciutto ,apoi putin distantate ouale fierte ,iar deasupra lor intindem restul de compozitie de carne si acoperim cat se poate cu feliile de prosciutto.
Coacem drobul cca 30 de minute,apoi il lasam sa se raceasca si il putem portiona.

Savurati cu placere !

Un comentariu:

Anonim spunea...

leurda este un miracol pt sănătate, printre altele, scade colesterolul...