Powered By Blogger

joi, 13 octombrie 2011

Stroganoff de vita in cuib de orez







O mare surpriza am avut,cand participand la un concurs pe site-ul Reteteculinare,am fost desemnata "Bucatarul Lunii Septembrie" cu reteta Stroganoff de vita in cuib de orez !

http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/septembrie_2010_voteaza_bucatarul_lunii_retete_cu_vita-7521/

Premiul obtinut este o carte cu retete foarte utile oricarei gospodine!
Multumesc Retete Culinare si membrilor site-ului care m-au votat !




Reteta v-o impartasesc cu drag si sper sa va placa si s-o preparati si voi !

Ingrediente: (4 pers)

400 g carne vita
2 cepe
1-2 castraveti acri
50 g mustar
100 g smantana;
100 g ciuperci conserva
30 g bulion
delikat
piper boabe si piper macinat Kotany
tarhon; cimbru
2-3 catei usturoi
100 ml apa plata
100 ml ulei
2 linguri de vin (optional)
2-3 fire patrunjel verde

150 g orez
400 ml apa plata

Preparare:

Se spala orezul in cateva ape apoi,se pune la fiert in apa cu putin ulei,piper boabe,putin tarhon,cimbru si delikat dupa gust.
Cand incepe sa infloreasca bobul de orez se trage de pe foc,se acopera craticioara cu un capac si se introduce orezul la cuptor inca 15 minute.

Carnea se taie fasii,se presara cu piper macinat si delikat si se da prin faina.
Carnea se prajeste 2-3 minute,se adauga ceapa taiata julien,condimente dupa gust ,apa si se fierb 20-25 minute.
Se adauga ciupercile scurse,usturoiul zdrobit si vinul,se fierbe totul cam 15 minute.La nevoie adaugam apa,daca nu s-a fiert carnea bine si lasam sa fiarba pana se fragezeste.
Mustarul se amesteca cu smantana si se adauga peste carne.
Se mai fierbe totul 5 minute si adaugam castravetii taiati fasii si bulionul.
Dupa 10 minute e gata!
In momentul servirii se aranjeaza orezul pe farfurii in forma de cuib,cu o lingura se face o adancitura in mijlocul fiecarui cuib,iar interiorul cuibului Il captusim cu preparatul Stroganoff!
Presaram pe orez,patrunjel taiat fin.
Pentru ca imi place mancarea mai picanta,am adaugat si boia iute,un varf de cutit.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: