Powered By Blogger

vineri, 9 septembrie 2011

Pere fashion







Pregatesc un desert in "tendinte" !
Este simplu de facut,mai ales ca aluatul l-am cumparat!

Ingrediente:
1 kg aluat foetaj
6-8 pere
1-2 oua
50 g zahar tos
100 g zahar pudra
stafide
gem capsuni

Preparare:
Perele curatate de coaja,se taie in jumatati,li se scot cotorul cu samburi.
Se pun la fiert in apa (cat sa acopere perele) si zahar tos,cam 10 minute, pana se inmoaie.
Dupa ce s-au racit perele,in locul cotoarelor punem cateva stafide si gem de capsuni.
Puteti inlocui gemul de capsuni cu oricare alt gem!
Se intinde aluatul si se decupeaza,dupa forma unei jumatati de para,16 forme mai mici si 16 forme mai mari din aluat.
O forma va fi baza,iar cealalta va acoperi para.
Dupa ce s-au taiat formele,pe partea de aluat mai mare,se fac taieturi paralele.
Pe fiecare forma de aluat mai mic punem cate o para cu umplutura in jos,iar cu forma de aluat mai mare care e crestata,o acoperim.
Presam bine marginile ,ungem cu ou batut si dupa ce le asezam intr-o tava ,le tinem la cuptor pana se rumenesc frumos.
Eu le-am imbracat direct in tava.
La asezarea lor in tava nu le inghesuiti,aluatul va creste si se vor lipi,asa ca puneti doar cate 4 pere.
Se racesc si se servesc pudrate cu zahar pudra.

Niciun comentariu: